כמה מפקידים לתכנית חיסכון לכל ילד?

המוסד לביטוח לאומי מפקיד מדי חודש 55 ₪ לתכנית החיסכון של כל ילד, בעוד להורים יש אפשרות להוסיף עוד 55 ש"ח לחודש, מתוך קצבת הילדים, מה שמגדיל את ההפקדה לסכום של 110 ש"ח. כמו כן, הורים יכולים לבחור האם להפקיד בקופת גמל להשקעה או בחיסכון בנקאי.

כמה מפקידים לתכנית חיסכון לכל ילד

תוכן עניינים

    כמה מפקידים לתכנית חיסכון לכל ילד בביטוח לאומי לעומת ההורים?

    1. הפקדה של המדינה: במסגרת תכנית זו מפקיד המוסד לביטוח לאומי סכום קבוע של 55 ₪ לחשבון החיסכון של הילד מדי חודש. הפקדה זו עקבית ומובטחת, מהווה את הבסיס לתוכנית החיסכון של הילד.

    2. הפקדה של הורים: בנוסף לתרומת המדינה, להורים יש אפשרות להפריש 55 שקלים נוספים מדי חודש מקצבת הילדים. תרומה אופציונלית זו מכפילה למעשה את ההפקדה החודשית ל-110 ש"ח, ומביאה לחיסכון שנתי משמעותי. כמו כן, אין דמי ניהול בתכנית החיסכון לכל ילד עד גיל 21. 

    מה ההשפעה של הפקדה לאורך זמן

    ההשפעה של פיקדונות רגילים אלו גדלה לאורך זמן בשל כוחה של ריבית דריבית. אפילו סכומים קטנים, כאשר חוסכים באופן עקבי לאורך מספר שנים, יכולים לגדול לסכום משמעותי עד שהילד מגיע לבגרות. צמיחה זו מושפעת עוד יותר מסוג ההשקעה שנבחר לחיסכון זה, בין אם זה בקופת גמל ובין אם מדובר בתוכנית חיסכון בנקאית.

    כמה דמי ניהול משלמים?

    עד גיל 21 המדינה נושאת בעלות דמי הניהול הנלווים לחיסכון זה. מדיניות זו מבטיחה כי מכלול התרומות, הן מהמדינה והן מההורים, עובר ישירות לחסכון העתידי של הילד. לאחר 21, אם הכספים נשמרים בתוכנית, האדם אחראי לכל דמי ניהול.

    סוגי תכניות וסוגי השקעות

    התוכנית מציעה גמישות מבחינת ההשקעה. הורים יכולים לבחור בין קופות גמל או אפשרויות חיסכון בנקאי שונות, שלכל אחת מהן פרופילי סיכון ותשואה פוטנציאלית שונים. בחירה זו יכולה להשפיע באופן משמעותי על הסכום הסופי שנצבר עד שהילד יגיע לבגרות. ניתן להשוות בין כל סוגי תכנית חיסכון לכל ילד